27-05-10

Weekendje op hotel in Brugge

Lees er zeker eens deze handige reisgids Brugge op na en geniet daarna geïnformeerd van een onvergetelijk en vooral romantisch weekendje Brugge!

Logeren op hotel in Brugge centrum!

brugge12Net een van de beste beslissingen gemaakt in m'n leven, op toeristisch vlak althans: een kleine week geboekt in mei in een prachtig, romantische en charmant hotel in Brugge centrum. Ik had altijd al eens deze wonderbaarlijke middeleeuwse stad willen bezoeken maar om één of andere duistere reden ben ik er nooit langer geweest dan een halve dag. Ik vond een hotel in Brugge pal in het centrum dus dat belooft. Hopelijk zit ook het weer wat mee, want met een lentezonnetje schijnt de stad zo mogelijk nóg oogstrelender te zijn. Naast de bekende klassiekers biedt Brugge talrijke rustige steegjes en pleintjes. In de binnenstad wisselen bijzondere architectuur en rijke historie af met moderne winkelstraten.

Heel wat hotels Bruges zijn dan ook hier gevestigd, om de toeristen onmiddellijk van al het moois te laten genieten. Je kunt er ook makkelijk proeven van heerlijke Belgische biertjes, ambachtelijke pralines, wafels en een zalig Vlaams frietje. Als je Brugge wilt leren kennen, schijnt een paar nachten in een goedkoop hotelletje in Brugge centrum echt super te zijn. We hebben al afgesproken om onder begeleiding van een ervaren gids gans het oude stadsgedeelte te bezoeken en daarna ook langs te gaan bij een aantal speciaalzaakjes.

brugge11Ook heel mooi, zo vertelde de vriendelijke dame van het hotel in Brugge me, is het Begijnhof, vroeger de vaste woonplaats van begijntjes, nu van een handjevol kantklossters die zittend voor hun huisjes laten zien hoe het ragfijne Brugse kant wordt vervaardigd. We zullen zien, na het verlaten van ons Bruges hotel of de stad écht 'Die Scone' kan worden genoemd, of nog 'het Venetië van het Noorden'. Ik ben eens benieuwd!

Hotel Patritius

Brugge is de max, ik kom er altijd bijzonder graag. Maar soms heb ik behoefte aan een citytrip naar grotere steden, met meer pit, meer multicultureel, meer kosmopolitisch. Zo logeer ik nogal vaak op hotels Londen, kan ik iedereen aanraden!

Hotel Patritius brengt u van bij uw aankomst in de sfeer van het oude Brugge, maar met alle modern comfort. Dit Brugge hotel is ondergebracht in een sfeervol, charmant en zeer rustig 19de eeuws herenhuis met schitterende tuin in het centrum op 5 minuten van de Grote Markt. In de prachtige binnentuin van dit Bruges hotel kunt u altijd relaxen en genieten van een kopje koffie. In 2007 werd een groot deel van de kamers van Hotel Patritius totaal vernieuwd, wat een extra troef is. De kamers geven bovendien uit op de mooie rustige tuin of hebben zicht op het prachtige historische Brugge. Onvergetelijk mooi gewoon!

Hotel Boterhuis

Hotel Boterhuis is gelegen in het historisch centrum van de stad, op amper 120 m van de Grote Markt. Met andere woorden: alle belangrijke bezienswaardigheden vindt u op wandelafstand van dit hotel in Bruges. Dit hotel Brugge centrum biedt 13 stijlvolle kamers die van alle comfort zijn voorzien!